Overslaan en naar de inhoud gaan

Met DCElektro tekent u op een eenvoudige manier uw grondplannen en voegt u daar de elektrische inplanting aan toe.

JSoft creëerde menubalken waarmee u op eenvoudige wijze zelf een grondplan kunt tekenen en de elektrische inplanting hierop toevoegen.

Tekenen grondplan

DCElektro bevat een menubalk ‘Grondplan’ waarmee u op eenvoudige en snelle wijze zelf gemakkelijk een grondplan kunt tekenen.

Onze oplossing is compatibel met andere programma’s, zodat het ook mogelijk is om een plan dat u van een architect krijgt in te lezen en daarop verder te tekenen.
Zowel DXF, DWG en PDF kunnen gebruikt worden.

Inplanten elektrische circuits

Voor het inplanten van elektrische circuits zijn er verschillende menubalken voorzien. Er is bijvoorbeeld de menubalk ‘CouranteCircuits’ waarin u de verschillende stopcontacten en schakelaars kunt vinden.

We kiezen EERST de verbruiker in de menubalk “Verbruikers”.

Vervolgens kiezen we de schakelaar die typerend is voor de schakeling.
 
Maar ook voor alle apparaten, verwarmingstoestellen, laagspanningscomponenten en zelfs voor domotica zijn er afzonderlijke menubalken aanwezig.

Eendraadschema

Deze knop start het genereren van het eendraadschema van het getekende grondplan. Indien de realisatie over meerdere grondplannen verspreid is, dan kunt u ook hiervan een compleet eendraadschema laten opmaken.

Na het genereren van het eendraadschema kunnen we de positie van de kast op ons grondplan aangeven en automatisch de leidingen laten bijtekenen.

De getekende leidingen kunnen we nog corrigeren door in punt-select-mode over te schakelen. Elke getekende leiding kan verplaatst worden, het traject kan gewijzigd worden, of de voeding voor een kring kan van een ander punt genomen worden.

Eens alle leidingen correct op het grondplan staan, kunnen we een meetstaat van de realisatie opmaken. De symbolen worden geteld en de leidingen worden opgemeten. Deze meetstaat kan ook aan andere programma’s aangeboden worden, zodat u deze gegevens kunt gebruiken om een offerte te maken of voor uw nacalculatie.

Kenmerken